7 vinkkiä yrityksen tietoturvaan

#DiamondOffice

yrityksen tietoturvan havainnollistamista

Digitalisoituvan yrityksen tulee ymmärtää tietoturvan tärkeys

Maailma kehittyy ja digitalisoituu kovaa vauhtia. Myös yrityksille digitalisaatio on ajankohtaista ja harvassa ovat yritykset, jotka jäävät täysin digitaalisuuden ulkopuolelle. Digitalisaatio vie yrityksen toiminnan aivan uudelle tasolle mahdollistaen verkkosivut, sosiaalisen median, digimarkkinoinnin ja paljon muuta. 

Nykypäivänä yrityksien tulisi pysyä ajan hermolla ja suhtautua digitalisaatioon mahdollisuutena, unohtamatta kuitenkaan sen tuomia haasteita. Kun yritys siirtyy digiympäristöön, on tietoturvasta huolehtiminen äärimmäisen tärkeää. Mitä enemmän toiminta digitalisoituu, sitä enemmän tulee myös tietoturvariskejä. 

Digitalisaatio on muuttanut monella tavalla yritysten prosesseja ja toimintatapoja. Kaikki tiedot mitkä olivat ennen paperisena, ovat nykyään sähköisenä versiona. Yritykselle tärkeät tiedot muuttuvat dataksi, johon hakkerit voivat kajota. 

Kyberrikollisuus yleistyy digitalisaation myötä 

Tietomurtoja, tietojen kalastelua ja haittaohjelmia – Nykypäivänä kyberrikollisuus on arkipäivää, joten tietoturvariskien hallinta yrityksessä on tärkeää. Jos tietoturva pettää, voi sillä olla myös suuret taloudelliset vaikutukset. 

Digitalisaatio kehittyy jatkuvasti, joten tietoturvasta huolehtiminen vaatii jatkuvaa ylläpitoa – Joskus siihen tarvitaan myös ulkopuolisten apua ja IT-tukea.  

Yrityksen on oltava luotettava ja turvallinen menestyäkseen 

Jos yrityksen tietoturvassa on aukkoja, se voi vaikuttaa negatiivisesti liiketoimintaan ja potentiaalisten asiakkaiden mielikuvaan yrityksestä. Esimerkiksi henkilötiedot eivät saa missään nimessä päätyä ulkopuolisten käsiin ja niiden käyttötarkoitus on oltava selkeä. Tietoturvan avulla pystytään onneksi luomaan luotettavuutta. 

Jokaisen yrityksen on siis syytä panostaa kyberturvallisuuteen, tiedostaa vaarat ja ennakoida. Tietoturvaan kuuluu paljon muutakin kuin pelkkä virustorjuntaohjelma ja palomuuri. Seuraavilla vinkeillä pääset alkuun: 

1. Laadi tietoturvasuunnitelma. Ota kyberturvallisuus osaksi yrityksesi strategiaa ja turvaa yrityksesi tulevaisuus. 

2. Pidä henkilöstölle tietoturvakoulutus. Vaikka sinulla olisi parhaimmat virustorjuntaohjelmat ja tietoturvasuunnitelmat, voi työntekijä huolimattomuudellaan tai ilman asianmukaista perehdytystä aiheuttaa tietoturvariskejä. Varmista siis, että työntekijät ovat tietoisia yrityksen toimintatavoista ja ymmärtävät tietoturvan tärkeyden. 

3. Tiedonhallinta ja käyttöoikeudet. Mieti missä mitäkin dataa säilytetään, miten tietoja käsitellään ja kenelle annetaan käyttöoikeudet.

4. Muista laitteiden, ohjelmistojen ja sovellusten päivittäminen. Jos päivityksiä ei tehdä, voi tietoturvaan jäädä aukkoja, joiden kautta hakkereiden on helpompi hyökätä kohteeseen.

5. Suojaa laitteesi. Ota tietoturvaohjelmistot käyttöön. Palomuurilla ja virustorjuntaohjelmalla pääset hyvin alkuun.

6. Varmista että tärkeät tiedot säilyvät. Tietomurron seurauksena arvokasta dataa saattaa tuhoutua, joten siihen tulisi varautua. Varmuuskopiointi on myös osa tietoturvaa. Edes pilvipalveluiden käyttö ei poista täysin varmuuskopioinnin tarvetta.

7. Ennakoi. Tietoturva vaatii ennen kaikkea ennakointia, ennaltaehkäisyä sekä vahvaa riskienhallintaa. Pysy valppaana ja tunnista riskit, ennen kun isompaa vahinkoa pääsee tapahtumaan. Usein ongelmat huomataan liian myöhään, eikä niihin olla varauduttu.

Jaa

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

#DiamondOffice on digitaalinen toimisto. Ratkaisemme yrityksesi resursointitarpeet modernisti. Erottaudu eduksesi ja liity edelläkävijöiden joukkoon.

Digitaalinen toimisto apunasi missä tahansa olet